sound / klang


Tussen 17 en 21 januari 2022 heb ik deelgenomen aan het project Acoustic Interiors in Den Haag, Nederland

Het onderwerp en medium van dit project is eigenlijk een gebied waar ik heel weinig aandacht aan heb besteed en waar ik nooit als een onafhankelijke discipline aan heb gewerkt. Voor mij is geluid altijd in verband gebracht met mijn videowerk en heb ik tot nu toe niet als een onafhankelijk medium behandeld. Dit kwam mede door mijn onherstelbare gehoorschade. Maar ik had zin om iets nieuws te proberen en te experimenteren met het medium geluid.

Deelname aan dit project bracht mij tot het besluit om in ieder geval voor langere tijd met het medium geluid te blijven werken. Om ermee te experimenteren en te kijken of dit medium voor mij geschikt is. Kortom, als ik me verder kan ontwikkelen in dit vakgebied en of het iets nieuws toevoegt aan mijn toekomstige werk.

Voices in my Head

345


M19

OMINOUS


the healing

the Healing is een hybride geluidswerk. Er zijn twee versies. De eerste versie is een puur geluidswerk om naar te luisteren. De tweede versie is een audiovisueel werk met exact dezelfde geluids- en muziekfragmenten. gecombineerd met een filmpje. Een soort muziek- of geluidsvideo. Omdat dit werk een sterke focus houdt op het geluid- en muzieksegment

Genezen en veranderen is niet altijd pijnloos, maar kan ook complex en langzaam zijn. Er kunnen ook tegenslagen zijn. We bevinden ons misschien in een fase waarin we verlangen naar genezing en verandering, maar we moeten ons ook afvragen of het genezingsproces überhaupt al begonnen is of dat we uiteindelijk onbewust geen genezing meer willen. Het werk richt zich op het individu in een fase van een gewenst genezingsproces, los van een groep of welke sociale omgeving dan ook. het is niet zozeer een genezing van een onrustig lichaam, maar de genezing van mijn onrustige geest en hart in een veelbewogen tijdperk waarin het genezingsproces van een geestelijk onrustige samenleving en onrustige sociale omgevingen nog niet zichtbaar is.