sound


Tussen 17 en 21 januari 2022 heb ik deelgenomen aan het project Acoustic Interiors in Den Haag, Nederland

Het onderwerp en medium van dit project is eigenlijk een gebied waar ik heel weinig aandacht aan heb besteed en waar ik nooit als een onafhankelijke discipline aan heb gewerkt. Voor mij is geluid altijd in verband gebracht met mijn videowerk en heb ik tot nu toe niet als een onafhankelijk medium behandeld. Dit kwam mede door mijn onherstelbare gehoorschade. Maar ik had zin om iets nieuws te proberen en te experimenteren met het medium geluid.

Deelname aan dit project bracht mij tot het besluit om in ieder geval voor langere tijd met het medium geluid te blijven werken. Om ermee te experimenteren en te kijken of dit medium voor mij geschikt is. Kortom, als ik me verder kan ontwikkelen in dit vakgebied en of het iets nieuws toevoegt aan mijn toekomstige werk.

Voices in my Head

345


M19

OMINOUS


Dialogue with a building                     the HEALING

Ik was van plan om eerst mijn optreden uit te voeren met audio-elementen "Dialogue", die gebaseerd is op een totaal ander concept. Maar toen ik het gebouw 's ochtends voor het eerst zag, veranderde ik mijn idee en concept voor mijn optreden in de middag. Om twee redenen ten eerste de mogelijkheden die het gebouw biedt, de tweede was dat de voorstelling die ik had gepland heel moeilijk zou zijn om in dit gebouw te presenteren. Uiteindelijk besloot ik de dialoog aan te gaan met het gebouw door geluids- en geluidselementen te creëren die een elementair onderdeel werden van de voorstelling

Genezing is niet altijd pijnloos, kan complex en traag zijn. Er kunnen ook tegenslagen zijn. In 2022 bevinden we ons misschien in een fase waarin we verlangen naar genezing maar ons ook moeten afvragen of het genezingsproces überhaupt is begonnen of dat we onbewust uiteindelijk geen genezing willen.

Het werk richt zich op het individu in een fase van een gewenst genezingsproces los van een groep of een sociale omgeving. het is niet zozeer een genezing van een verontrust lichaam, maar de genezing van een verontruste geest en hart in een bewogen tijdperk waarin het genezingsproces van een geestelijk verontruste samenleving en verontruste sociale omgevingen nog niet zichtbaar is. Genezing begint bij iemand zelf