STOP LOOK GO


Heel november 2021 bracht ik door in Kathmandu, Nepal in samenwerking met SPACE A Art Trust. Opnieuw werkte ik aan een interdisciplinair en samenwerkingsproject dat verschillende segmenten omvatte met live optredens, video, muziek, workshop en een lezing. Wat het project onderscheidde van eerdere projecten is dat de samenwerking gericht was op muziek op geluid. Fluitist Yahoo Acharay (Nepal) en geluidskunstenaar Adam Tinkle (VS) waren de samenwerkende artiesten.

Curator Neda Haffari. Het project werd ondersteund door Stroom, Den Haag, Nederland.


STOP LOOK GO

STOP LOOK GO is gemaakt in samenwerking met de lokale fluitiste Yajoo Acharya (Bhaktapur, Nepal)

Het project  combineert video, muziek en performance. STOP LOOK GO is een metaforische interpretatie van de stad Kathmandu en het dagelijkse leven van haar inwoners. De video en de muzikale uitvoering zijn onderverdeeld in zes hoofdstukken: The Sky The Valley / Windows and Streets / Sunset Sunrise / Transitions / Celebrations / Palaces Squares Gardens.

De première vond plaats op zondag 21 november in het Mandala Theater in Kathmandu.


Revised live performance Connected - Not Connected 

09.11.2021. Live- en samenwerkingsuitvoering Connected - Not Connected in Bikalpa Art Center, Latipur, Kathmandu, Nepal Het was een herziene versie van mijn vorige performance Connected - Not Connected met enkele nieuwe elementen toegevoegd. Tegelijkertijd was de uitvoering een spontane samenwerking met muzikant en geluidskunstenaar Adam Tinkle (VS) die de uitvoering begeleidde met zijn klarinet.


Workshop Unfolding - Unwrapped

Social Sculpture Workshop "Unfolding-Unwrapped", uitgevoerd in de Nepal Academy of Fine Art (NAFA), Kathmandu op 15.11.2021

Deelnemers: Aasha Simkhada, Akriti Simkhada, Binita Rai, Bipana Pathak, Kiran Shrestha, Namuna Maharjan, Rajaki Aryal, Sabin Khanal.


Lecture & Artis Talk 

22.11.2021 het vierde en laatste deel van mijn STOP LOOK GO project. Een presentatie en artist talk voor de laatstejaarsstudenten van de School of Arts/Department of Art and Design van Kathmandu University in het Nepal Art Council gebouw