SAMENWERKING & INTERDISCIPLINAIRE PROJECTEN


Hybride werken. Vooral mijn samenwerkingen met andere kunstenaars zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot hybride en interdisciplinaire projecten. Omdat ik door mijn levenssituatie en tijdens mijn kunst-kunstcarrière tot nu toe in verschillende plaatsen en landen heb gewoond en gewerkt. Onder andere Duitsland, Ierland, Spanje, Nederland, Armenië, Litouwen, Argentinië, Australië, India, Bangladesh, Pakistan, Myanmar, China, Taiwan, Rusland, Mexico, Ghana en Nepal. Dit type levensstijl en artistieke carrière hadden uiteindelijk een grote impact op mijn visie en mijn concepten als kunstenaar. In beweging zijn, de nieuwsgierigheid om over de grens te gaan, nergens thuis te voelen en een zekere rusteloosheid werden een belangrijke bron van inspectie. Hierdoor ontwikkelde mijn werk sinds 2014 een sterke interdisciplinaire en collaboratieve aanpak. De disciplines waar ik mee werk zijn onder meer video, fotografie, performance, installatie (land art) en prentkunst (linosnede & digitaal).

Vanaf het begin heb ik geprobeerd om alle disciplines (met uitzondering van traditionele prentkunst) plus samenwerkingssegmenten te combineren in één geheel kunstwerk of kunstproject.

In de segmenten video en fotografie zoek ik echter meer naar een nieuwe manier van visuele presentatie, dan naar het gebruik van ultieme technische softwaremogelijkheden.

Tegenwoordig richt mijn kunstwerk zich tot een heterogeen publiek en gaat het vaak om samenwerkingsconcepten. Dit in het bijzonder wanneer een project op een buitenlandse locatie plaatsvindt. Deze projecten zoeken niet alleen samenwerking met kunstenaars uit de vakgebieden waarin ik werk, maar ook uit verschillende disciplines zoals dansers, musici, theatergroepen, dichters, pedagogen of studenten van kunst- en film/theateracademies. In bepaalde performance projecten werd een nietsvermoedend publiek ineens een deel van de performance