Eros 24/7


EROS 24/7, curator / artistiek directeur Elias Kirsche (Basel, CH)

Tussen 14 oktober en 22 oktober 2021 vond EROS 24/7 plaats nabij de Frans/Zwitserse grens bij Basel, CH, in het dorp Illtal, Frankrijk

Het doel van deze projectresidentie was dat een interdisciplinaire en gemengde groep van kunstenaars en niet-kunstenaars gedurende 8 dagen zou onderzoeken hoe erotische fenomenen zoals verlangen, verleiding, lust, toewijding, jaloezie, spel, dood de inspiratie en productie van kunst beïnvloeden. Artistieke middelen waren het eigen erogene lichaam, het geschreven en gesproken woord, stem, beweging, muzikale en visuele technieken. Wat betekent erotiek voor ons in zijn cultuurhistorische dimensie? Welke rol speelt de Eros in de kunst, die, als men Plato en Socrates volgt, bemiddelt tussen de menselijke en de goddelijke wereld (vgl. “Symposium”)? Met behulp van erotische kunst uit verschillende tijdperken en culturen, moeten hedendaagse interpretaties en implementaties worden voorgesteld.

 

Ik heb twee persoonlijke videoperformanceprojecten gemaakt in samenwerking met Thomas Zollinger, Philemo Murkano, Elisabeth Schär, Tobias Gürtler en Mark Lüthi. Ook heb ik deelgenomen aan verschillende projecten ontwikkeld door de andere deelnemende kunstenaars.


Project No. 1 with  Thomas Zollinger, Philemo Murkano, Elisabeth Schär


Project No. 2 with  Philemo Murkano, Tobias Gürtler, Mark Lüthi (Camera)