NIEUWS - PROJECTEN, EXPOSITIES, FESTIVALS


JUBILEUMEXPOSITIE - B(RING) Y(OUR) O(WN) B(EAMER)

Pulchri Studio

Opening zaterdag 01 oktober 2022 om 18:00 uur / 01 oktober 2022 - 19 oktober 2022 / open di – zo 12.00-17.00 uur.

 

Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag, NederlandIn de tentoonstelling zijn vier van mijn videowerken vertegenwoordigd:

In de tentoonstelling zijn vier van mijn videowerken vertegenwoordigd:

1. "Sky behind the windows" in collaboration with Jana Schmück / 2. "steady flowing steadly moving"

3. "return...back...return" with Hung Yu-Li / 4. "Swirling Layers" with Alex Mars and Anna GrabowskaPulchri Studio

 

Ter gelegenheid van het 175-jarig jubileum organiseert Pulchri Studio in oktober een jubileumtentoonstelling, verdeeld over drie thema's: verleden, heden en toekomst van Pulchri Studio. Het toekomstige thema zal worden voorgesteld als een B.Y.O.B. evenement. Hiervoor nodigde en selecteerde Pulchri Studio kunstenaars (leden en niet-leden) die werken met (digitale) film, video, projecties, beamers, licht of muziekvisuals om hun werk te beamen in de Weissenbruch Zaal.


IMAF 2022 Festival Life Performance Deel

IMAF 2022 Internationaal Multi Art Festival 09.09-11.09.2022 Odzaci en Novi Sad, Servië.

 

Op 9 september speelde ik een “geïmproviseerde voorstelling” in een oud verlaten motel in Odzaci, Servië. Ik had me voorgenomen om eerst mijn voorstelling Dialogue op te voeren die gebaseerd is op een totaal ander concept. Maar toen ik het gebouw 's ochtends voor het eerst zag, veranderde ik mijn idee en concept voor mijn optreden in de middag. Om twee redenen ten eerste de mogelijkheden die het gebouw biedt, de tweede was dat de voorstelling die ik had gepland heel moeilijk zou zijn om in dit gebouw te presenteren. Uiteindelijk besloot ik de dialoog aan te gaan met het gebouw waar het creëren van geluid en geluid een zeer belangrijke rol zou spelen.

 

Zondag 11 september 2022 heb ik mijn tweede optreden gegeven in de SULUV Gallery, (Union of Associations of Fine Artists of Vojvodina) Novi Sad, Servië. Het concept van mijn tweede performance was gebaseerd op het concept van een dialoog die op niets uitloopt en faalt. De performance ging gepaard met vervreemde geluidselementen en fragmenten van dialogen.

Videobeelden: Werther Germondari. Curator Nenad Bogdanovic. Met dank aan Stroom, Den Haag, Nederland


IMAF 2022 Festival Video Werk

3 en 8 september 2022.

Het thema "Geen pandemie - geen oorlog" is een weerspiegeling van de wens dat aan het begin van het 24e International Festival of Multimedia Arts - IMAF 2022, deze beide crisisgebeurtenissen, die erg moeilijk zijn voor de mensheid, zullen eindigen. 30 videowerken, 37 kunstenaars uit 18 landen over de hele wereld, werden geselecteerd voor de online presentatie van videowerken, getiteld "No Pandemic - No War". De online presentatie van videowerken, op het officiële YouTube-kanaal van het IMAF festival, wordt gerealiseerd tussen 3 en 8 september 2022. De première online presentatie van mijn werk is op 6 september 19.15 (CEST),

You Tube-link  https://www.youtube.com/user/imafoffice/videos


 XVIII International Competition for Small Graphic Forms and Bookplates 

Ik neem deel aan XVIII International Competition for Small Graphic Forms and Bookplates Ostrów Wielkopolski 2022 tentoonstelling

Opening 3 september 2022, 11.00 uur Stadsmuseum / Stadhuis

3 september - 19 oktober 2022

Stadsmuseum Ostrow Wielkopolski, Rynek 1, 63- 400 Ostrów Wielkopolski, Polen


Geumgang Natuurkunst Biënnale 2022 - Videotentoonstelling “Forest and Life” (Bos en Leven)

Geumgang Natuurkunst Biënnale 2022 - Videotentoonstelling “Forest and Life”

27 augustus - 30 november 2022

Tentoonstellingslocatie: Supsokmaru in Yeonmisan Nature Art Park en anderen, Gongju City, Republiek Korea

Een recente video van mij “ Forest Woman” (Bos Meid) wordt vertoond tijdens de Biennale Video Exhibition


The 4th International Biënnale Of Works Of Art On Paper 

De 4e Internationale Biënnale van kunstwerken op papier 18 augustus – 23 september 2022 JU Matični muzej Kozare, Museum van Kozara Nikole Pašića bb, 79101 Prijedor, Republiek Srpska, Bosnië en Herzegovina De tentoonstellingscategorieën zijn: 1. Tekenen en grafiek 2. Schilderen 3. Intermedia Mijn werk tentoongesteld op de Biënnale "Blue Bird Walking", linosnede op Japans papier 


In My Room / In Mijn Kamer

In my room / In mijn kamer

20 augustus – eind oktober 2022, Vernissage 20 augustus 2022, 18.00 uur

Studio Lux, Tempelhofer Feld 145, 12099 Berlijn, Duitsland

In de tentoonstelling staat de synergie van kunst en erotische cultuur centraal. In My Room weerspiegelt de metaforische betekenis van ruimtes in het spanningsveld tussen binnen en buiten, bewust en onbewust.

Mijn video werken "DARK" met Tsai Hsin-Ying en "sky above - sky within" met Wiebke Kahn zal worden gepresenteerd


FOTOMANIKER

Er bestaat een klein fototijdschrift genaamd FOTOMANIKER (photomaniac) gepubliceerd in Berlijn, Duitsland. Bewerkt en gepubliceerd door de Berlijnse fotograaf Hartmut Gräfenhahn. Nummer 16 bevat een selectie van foto's uit mijn portfolio/serie "I can't see" onder de noemer conceptuele fotografie.


LACUNA FESTIVAL 2022, Thema 2022 : “CLASH”

LACUNA FESTIVAL 2022, (internationaal festival voor hedendaagse kunst), Lanzarote, Spanje. Thema 2022 : “CLASH” 02 – 29 juli 2022

Diverse fysieke locaties en virtuele evenementen

Sala El Aljibe in Haria en Casa de la Cultura Benito Armas Perez in Yaiza, Lanzarote, Spanje

Ik wilde het thema "Clash" vanuit een ander perspectief benaderen. op een meer stille, verborgen en introverte manier. Daarom kies ik voor een zeer metaforische stijl en om het onderwerp te reflecteren en uit te drukken door middel van objecten die we dagelijks gebruiken en zien... stoelen. De stoelen zijn geplaatst in een situatie die kan worden beschouwd als een botsing, geen dialoog, tot confrontatie met elkaar.


Statements in Blue + Yellow & White + Red

Groepstentoonstelling gewijd aan solidariteit met Oekraïne en de Wit-Russische vrijheidsbeweging

kunstvereniging mehrkunst e.V

1 - 31 juli 2022, di-za 14:00 - 19:00, Casinostraße 44, 56068 Koblenz, Duitsland

De Koblenz-kunstvereniging mehrkunst e.V plant al lang een kunstcampagne onder het motto "Compass Europe: East Wind". Geïnspireerd door de talrijke vreedzame protesten in Wit-Rusland vorig jaar. Nu zijn de gebeurtenissen geëscaleerd, is Oekraïne binnengevallen, woedt er een oorlog. Ondanks het gevoel van hulpeloosheid en machteloosheid wilde mehrkunst e.V reageren: met een gezamenlijk gemaakt kunstwerk in geel + blauw en rood + wit. Alle werken kunnen ter plaatse worden geveild of direct worden gekocht. De opbrengst gaat naar hulporganisaties en hulpactiviteiten van Oekraïne en de Wit-Russische vrijheidsbeweging.

De vijf grafische werken zijn uitgevoerd in mixed media, mede gebaseerd op linosnede en digitale druktechnieken.


12x12x12+ Nature

12x12x12+ Nature - / -Natuurkunstkubus Tentoonstelling van Geumgang Natuurkunstbiënnale 2022

01/06/2022 - 10/08/2022 / Dagelijks behalve maandag 10.00-17.00 u

Tentoonstellingslocatie: Geumgang Nature Art Center, Gongju City, Republiek Korea

Nature Art Cube Exhibition, die is uitgevoerd als een van de binnententoonstellingen van de Geumgang Nature Art Biennale, is een programma dat het bewustzijn van de natuur op verschillende manieren van denken en expressie wil interpreteren en verbreden in een kubus van 12 cm.

Titel: Gebladerte - Medium/Materialen karton/natuurpapier uit Japan en Nepal/bladeren

De ideeë was om strikt vast te houden aan een solide kubusvorm. Uiteindelijk werd de kubus een abstracte collage van de natuur. De kubus heeft geen vast vooraanzicht, elke zijde kan een vooraanzicht zijn


«DO NOT GO OUT THE WINDOW»

«DO NOT GO OUT THE WINDOW»

13/06/2022 – 20/06/2022  Haze Gallery, 10783, Berlijn, Duitsland

De online tentoonstelling “Do not go out the window” vertegenwoordigt internationale kunstenaars en hun werken met een scherpe politieke en maatschappelijke boodschap. Als lichtstraal helpen kunstwerken ons naar onszelf te kijken, naar onze problemen, problemen waarmee we niet hoeven te accepteren. Ze helpen ons ernstige politieke, economische, sociale en milieuproblemen te herinneren. Onthoud dat het niet de norm is en dat we moeten blijven opkomen voor onze waarden en idealen.

De volgende werken van mij worden gepresenteerd : Foto "I can not see " & "Inside-Outside", video werk  “the glass between” 

 


LINES FICTION

Mijn animatievideo PARALLEL UNIVERSES is onderdeel van het Film Project LINES FICTION

18/06/2022 - 24/08/2022, Galerie im Körnerpark, Schierkerstrasse 8, 12051 Berlijn, Duitsland. Dagelijks geopend van 10 – 20 u.

Bij de tentoonstelling ANONYMOUS DRAWINGS 2022 presenteert het project Film LINES FICTION een vertoning met animaties en tekenfilms.

In de tentoonstelling LINES FICTION tonen internationale kunstenaars hun digitale animaties en animatiefilms. Tekeningen op papier en tekeningen binnen het bewegende beeld zijn complementaire polen die niet zonder elkaar kunnen bestaan. Vanuit de lijn inspireren en vullen ze elkaar aan. Het resultaat is een filmrol van A tot Z die zo divers is als het tekenen als medium zelf.

LINES FICTION is een initiatief van de Berlijnse kunstenaar en curator Bettina Munk.


URBANSONICS

URBANSONICS

Een compilatie van opnames en vertoningen van de @#$%&! vreemde jaren

7 juni tot 14 augustus 2022

cold bench,  Via Vallazze 7, 20131 Milaan, Italië

Mijn twee geluids- en audiovisuele werken "Urban Pandemic" en "The Healing" zullen aanwezig zijn op URBANSONICS

2020 -2022 zijn vreemde jaren geweest. Na de surrealistische rust komt het nieuwe normaal, hoe hebben we dat tot nu toe aangepast? Nieuwe beperkingen, geen beperkingen; nieuwe varianten, geen vaccinatie. Deze twee jaren hebben het beste en het slechtste in onszelf en de anderen naar boven gehaald. Urban Pandemic presenteert geluids- en audiovisuele werken die niet goed en fout definiëren, maar de vrede en angst weerspiegelen; de rust en verwarring die we in die jaren hebben ervaren


Boeddhisme in de kunst

Drie grafische werken van mij zijn gepubliceerd in The Buddhist Art Meditations (BAM) Journal (The Inaugural Issue 2022. Issue One mei 2022, Singapore) BAM (Boeddhistische kunstmeditaties) is een tijdschrift voor het uitwisselen van ideeën over verbanden tussen creatieve en boeddhistische beoefening. Het toont voornamelijk originele, persoonlijke, creatieve interpretaties van "boeddhistische kunst".

Van alle grote wereldreligies heb ik me het meest beziggehouden met de filosofie van het zenboeddhisme. Dat kwam deels door mijn jaren in het Verre Oosten. Tot op de dag van vandaag heeft dit mijn artistieke visies beïnvloed, deels bewust en deels onbewust https://www.buddhistjournal.org/bam-2022-1 


train journey - trein reis 

train journey  (treinreis) komt aan in Albuquerque.

Mijn videowerk “train journey” met Martin Toloko, Marlene G. Prinz, Amudzi Mawuenya en Sammy (camera) zal gepresenteerd worden op:

EXPERIMENTEN IN CINEMA v17.2

9-23 mei 2022

Albuquerque, NM, VS 

Festivaldirecteur: Bryan Konefsky 


View behind the Curtain - Kijken achter de gordijn

“View behind the Curtain” een samenwerkingsproject met danseres Jana Schmück (Bautzen, Duitsland) word getoont op:

10e Rockville Arts Festival

7 - 8 mei 2022

VisArts Center Rockville, Rockville Town Square, Rockville, MA, VS

Het werk zal te zien zijn in het programmaonderdeel Turmoil & Error Peace Letters to Ukraine, CINEMA U8 of the Arts Festival, Cinema U8. Curator Wilfried Agricola de Cologne.

Dit videoprogramma dat de netwerksamenwerking tussen kunstenaars, curatoren en instellingen documenteert, is gemaakt in solidariteit met Oekraïne. Het videoprogramma wordt gepresenteerd in samenwerking met VisArts Center Rockville (MA)

“View behind the Curtain” (The Ashes of Eden Project) is een samenwerkingsproject met danseres Jana Schmück (Bautzen, Duitsland). Het project omvatte tot dusver verschillende videowerken. Het doel van het project is om een gedeelde culturele ervaring te tonen, gevormd door de sociale en politieke omstandigheden en de omgeving. "View behind the Curtain" is het 3e segment van het Ashes of Eden Project


SEAF - Seattle Erotic Art Festival / The Pan Eros Film Festival

Mijn werk "Broken Naked Wall" met solo-danser Tsai Hsin-Ying zal worden gepresenteerd op

SEAF - Seattle Erotic Art Festival / The Pan Eros Film Festival

29 april – 1 mei 2022

Locatie informatie

SIFF Film Center binnen de Seattle Center Exhibition Hall 301 Mercer Street (op 3rd Ave N.) Seattle, WA 98109, VS

Het Pan Eros Film Festival zal gelijktijdig plaatsvinden in het SIFF Film Center in het Seattle Center van 29 april – 1 mei 2022

Het werk richt zich op dans- en performancebewegingen waarbij een muur als toneeldecor wordt gebruikt. Het is een werk gebaseerd op improvisatie van lichaamsbewegingen en de omringende ruimte. 


Healing - Listing to a Brave New World  

Genezing - Luisteren naar een dappere nieuwe wereld

Een selectie van 49 geluids- en audiovisuele werken gepresenteerd door MediSouP in Cyprus(concert), Spanje en Turkije (audiovisueel)

Mijn werk “The Healing” is onderdeel van

Video Works-vertoning 21 april 2022

Istanbul Cinema Museum (Atlas) , 14.00-19.00 uur TRT, Istanbul , Turkije

Centro Negra, AADK SP Blanca, vanaf 20.00 uur CEST Murcia, Spanje

MediSouP brengt een selectie van geluids- en audiovisuele werken uit het Middellandse Zeegebied en de hele wereld samen en presenteert manieren waarop beeld en geluid het transculturele begrip van onze huidige toestand op een beschadigde planeet formuleren.

Curatoren: Juliana Espana Keller / Nicos Synnos / Neval Tarim

 


OPEN SCREEN SPRING 2022 - Taos


Mijn videowerk “return – back – return” met Hung Yu-Li wordt vertoond op

OPEN SCREEN SPRING 2022

Za 2 april, 16.00 - 21.30 uur Taos Center for the Arts 145 Paseo del Pueblo Norte, Taos, NM, VS

Korte films, documentaires, animaties, experimenteel werk van meer dan 50 filmmakers en creatievelingen uit Taos en daarbuiten. Open Screen gaat over het delen van projecten met elkaar in een ondersteunend openbaar forum.


 Mini Salon Int. Small Works Traveling Exhibition

Minisalon Int. Reizende tentoonstelling over kleine werken

1 april 2022 - 5 april 2022, HOF Gallery Kibera, Sarit Center Mall, Narobi, Kenia

De tweede etappe van de Mini Salon-tour was nu in Nairobi, Kenia. Georganiseerd door Now Open Studio, Hof Gallery en House of Friends Kenya. Afbeeldingen twee van mijn vijf linoprints die met de tentoonstelling mee reizen


S o r o - s o r O #1

S o r o - s o r O #1 - een Weekend van "Indefinite Performance (Onbepaalde Prestaties)

Za. 12- zo.13. 03. 2022 :: 14 - 20u - DE BOUWPUT | FERDINAND HUYCKSTRAAT 74 — AMSTERDAM, NEDERLAND

Curator Mariko Hori. Op 12 maart heb ik DIALOGUE gespeeld, mijn meest recente solo- en live performance. Deze performance is een hybride werk omdat het ook geluid en sound integreert. De performance behandelt het onderwerp dialoog in de context van A) Een dialoog die tot geen resultaat leidt. B) Een dialoog zonder inhoud, omzwervingen zonder inhoud C) Over de stemmen die ik in mijn hoofd hoor


EROS


Twee videowerken van mijn lopende A State of Bared-project werden vertoond in het EROS-project in het cultuurcentrum

"Stowarzyszenie WL4 Przestrzeń Sztuki w Budynku Mleczny Piotr“ (vereniging WL4 Space of Art in the Milk Piotr Building)

EROS-tentoonstelling

22.01.2022 - 27.02.2022

"Stowarzyszenie WL4 - PRZESTRZEŃ SZTUKI",

MLECZNY PIOTR, Stocznia Cesarska, Gdańsk, Polen

De werken waren "bared to you and me" met Wiebke Kahn en "Dark" met Tsai Hsin-Ying


Acoustic Interiors

Tussen 17 en 21 januari 2022 nam ik deel aan het Acoustic Interiors-project dat eigenlijk buiten het medium viel waar ik mee werk...geluid. Als je aan video werkt, heeft dat natuurlijk ook invloed op het geluid. Maar ik heb nooit echt met geluid als individueel medium te maken gehad. Dit kwam mede door mijn gehoorverlies. Het project vond plaats op twee locaties in het oude gebouw Koninklijk Conservatorium en Amare, het nieuwe cultuurcentrum van Den Haag. In januari 2022 concentreerde ik me op het oude gebouw van het Koninklijk Conservatorium. De initiatiefnemer is NEW EMERGENCES en de curator is de geluidskunstenaar mevrouw Anne Wellmer.

In de loop van het jaar zal het project verder worden voortgezet met evenementen, waaronder projectpresentaties.

Link sound extracts from my project portfolio :  http://e.pc.cd/VVnotalK

Link Project information in general : https://acousticinteriors.cargo.site/


4th. Festival Internacional de Performance Art de Santa Cruz de la Sierra, LATITUDES HYBRIDAS.

De videokunstversie van mijn performance “I can not see – Stay behind” die ik heb uitgevoerd in samenwerking met Eric Kofi (Kumasi, Ghana) in Kumasi, Ghana werd vertoond op : 4th. Festival Internacional de Performance Art de Santa Cruz de la Sierra, LATITUDES HYBRIDAS.

Het International Performance Art Festival vond plaats van 19 tot 23 januari 2022 in Santa Cruz de la Sierra, Bolivia. Onder de curatoriële leiding van de bekende kunstenaar en curator, Hector Canonge, werd het festival gepresenteerd door de platforms Performance Art Bolivia, PABA, en Arterial Performancee Lab, APLAB.


Postcards from Europe

ANSICHTKAARTEN UIT EUROPA

12 januari – 25 februari 2022

Kunst aan de ARB, Universiteit van Cambridge,

Alison Richard Building, 7 West Road, Cambridge CB3 9DT, VK

9.00 – 19.00 uur, maandag – vrijdag. Gesloten weekenden.

Op 12 januari 2022 opent POSTCARDS FROM EUROPE aan de universiteit van Cambridge, met honderden foto's van over het hele continent. In een belangrijke tijd in de geschiedenis wil deze tentoonstelling aspecten van de Europese cultuur delen, die alle genres van fotografie bestrijken, en beelden verzamelen die sociale, politieke, historische, traditionele en observerende reacties omvatten.