NIEUWS - PROJECTEN, EXPOSITIES, FESTIVALS


Drie fotowerken van mij maken er deel van uit

"Verberg me, steel me, wees aardig tegen me"

(Vrijheid om rond te dwalen, barrières overwinnen, kruispunten aangaan)

11-27 juli 2024 - Openingsevenement 11 juli 19.00-22.00 uur

Kunstcentrum Caravel in samenwerking met ARTE.M

Rua Dom Carlos I 19A, 9060-051 Funchal, Madeira, Portugal

Curator Diana Ali in samenwerking met Art Center Caravel in samenwerking met ARTE.M presenteert met genoegen de tentoonstelling ‘Hide me, Steal Me, Be Nice to Me’, een tentoon-stelling van hedendaagse kunstwerken die confronterende oversteekplaatsen onderzoeken, barrières overwinnen en bewegingsvrijheid.

"Het verlaten van de cocon" / "Welkom - vertrouw me" / "Ik kan niet ..."

 

 

 

 

 


Mijn fotografisch werk “Ik kan niet….” is onderdeel van

nog een tentoonstelling met als thema Crossing Borders

POLIT ART ZONE – Grenzüberschreitungen (Grenzen overschrijden)

05.07. - 31.07.2024 VERNISSAGE 05.07.2024, 19.00 uur.

di/do/vrij 14-18 uur en wo/za 10-14 uur

KUNSTRAUM, KAPUZINERSTR 2, 55411 BINGEN, Duitsland Kunstenaars hebben zich met hun werk altijd politiek geuit, waarbij ze kunst als spreekbuis gebruiken, in alle tijdperken en genres. Kunst biedt mogelijkheden die niet beschikbaar zijn in een rationele of puur argumentatieve discussie over politiek. Conservator Nina Göttelmann. Uitgevoerd door vhs Volkshoch- schule und Musikschule Bingen e.V. Met de vriendelijke steun van de Gerda & Kuno Pieroth Foundation In samenwerking met het Kunstspektrum Bingen e.V

 

 

 

 

 


Mijn videowerk DARK PATHS maakt deel uit van het tentoonstellingsproject CROSSING BORDERS gepresenteerd door KulturPackt e.V. in Schweinfurt, Beieren, Duitsland

De tentoonstellingslocatie is de Spitalseebunker in het stadscentrum van Schweinfurt. Van 29 juni tot en met 21 juli 2024 toont KulturPackt de werken en concepten van de geselecteerde kunstenaars op deze noodlottige locatie voor de stad. Het aanbod van de tentoonstelling is enorm divers; het toont grootschalige installaties, klassieke schilderkunst, videowerken, beeldhouwkunst, zeefdrukken en objectkunst. Tijdens de tentoonstelling is er een ondersteunend programma.

 

 

 

 

 


Ik ben te zien met een vraag-en-antwoordtekst en fotografiewerken in het onlangs verschenen kunstenaarsboek met de titel "More or Less"

"Min of meer?" is de zesde versie van een publicatiereeks geproduceerd door SU4IP. (Sheffield, VK). Met de werken van vijfentwintig verschillende kunstenaars, die allemaal op de een of andere manier omschreven kunnen worden als maximalistisch, groot, zwaar, compact of ingewikkeld, of als alternatief; minimalistisch, klein, licht, verspreid of eenvoudig.

"More or Less" is gemaakt in het belang van het contrasteren van beide, op een manier die onze creatieve verschillen illustreert, het potentieel voor het communiceren van ideeën en de mate waarin artistieke media worden toegepast.

Uitgever en initiatiefnemer is Lyndon Watkinson

https://www.etsy.com/de/shop/SU4IPStore

 

 

 

 


The Anthropocene Project (selection II) Het Antropoceenproject (selectie II)

Ik neem deel aan dit project met mijn werk “Dream Plant 2”. Conservator: Wilfried Agricola De Keulen

´@ CINEMA A5 @ Alfabet Kunstcentrum

https://cinema.nmartproject.net/cinema-a5/

15 juni - 11 juli 2024 vertoningen

 

 

 

 

 


Mijn videowerk reist ‘TO CONCEIVE AND UNDERSTAND IT ALL’ de wereld rond met het IV INTERNATIONAL ECOPERFORMANCE FILM FESTIVAL

Internationale festivallocaties IV INTERNATIONAAL ECOPERFORMANCE FILMFESTIVAL

Cine Satyros Bijou – São Paulo, Brazilië - 30 mei tot 2 juni

Queensland University of Technology - Brisbane, Australië - 30 tot 31 mei

Brown Arts Institute - Granoff Centre for the Creative Arts - Providence, VS - 4 tot 6 juni

Montfleuri sur Mer - Pinamar, Argentinië - 7 tot 9 juni

Nationaal Centrum voor Dans Boekarest - Boekarest, Roemenië - 11 tot 14 juni

Espacio Tole Tole Teatro - Buenos Aires, Argentinië - 14 tot 16 juni

Studio 7 - Schwerte, Duitsland - 20 en 21 juni

Teatro La Luna - Córdoba, Argentinië - 28 en 30 juni

 

 

 

 

 

 


Mijn werk “TO CONCEIVE AND UNDERSTAND IT ALL” gaat op 30 mei 2024 in première tijdens de opening van de.

IV INTERNATIONAAL ECOPERFORMANCE-FILMFESTIVAL

São Paulo-editie

30/05/2024 - 02/06/2024

Opening 30 mei, 18.30 uur tot 21.00 uur: Opening + Sessie 1

Cine Satyros Bijou, Praça Franklin Roosevelt, 172 – Consolação São Paulo, Brazilië

Op het snijvlak van cinema, podiumkunsten en ecologie promoot het festival films van gevestigde en opkomende interdisciplinaire kunstenaars die de spanningen onderzoeken tussen omgeving, lichaam en afkomst in natuurlijke, stedelijke en virtuele landschappen.

OM HET ALLEMAAL TE BEDENKEN EN TE BEGRIJPEN/ 3:58 min./

De focus van het werk ligt op mentale aspecten zoals gedach-ten en gevoelens over de toedracht van een noodlots- of tegen-slag en wat deze met mensen betekenen of kunnen doen. Het werk bevat gesproken woorden en tekst. Het is simpelweg een reflectie op allerlei soorten beroertes van het lot en de gevol-gen die zaken als ongelukken, catastrofes, terreur en oorlog met zich meebrengen.

 

 

 

 

 


Mijn videowerk "Dark Paths" gaat in première op

PUPILA  -  Festival Internacional De Videoarte De Morelia

23.05 – 24.05.2024

Auditorio CSAM, UNAM Morelia en Museo Casa Natal De Morelos, Morelia, Mexico

"leerling"! Dit festival heeft als doel om via beeldende kunst diverse visies en perspectieven te verkennen en de creativiteit op het gebied van videokunst te bevorderen.

“Donkere paden”

Een visuele metafoor voor een ondefinieerbare latente dreiging. Aanwezig in een omgeving zonder open uitgang. De zoektocht naar een pad dat ons in staat stelt de bedreigende en vijandige omgeving te verlaten. Zelfs de open lucht is geen verlichting, omdat ook deze onderdeel werd van een weerzinwekkende omgeving.

 

 

 

 


Mijn bijdrage aan het Land Art Festival Ode aan de Linge tijdens het Pinksterweekend van 19.05-20.05.2024

in Heemtuin, Geldermalsen, Nederland

"Ver weg of 9051"

De Land Art installatie weerspiegelt het thema “VERTEPIJN” (willen weggaan, iets verlangen in de verte) van het Land Art Festival. . Je bent op een plek ver weg en toch is alles op de een of andere manier verbonden met de plek waar je vertrok. Maar zelfs als we weggaan, nemen we altijd dingen, gevoelens of herinneringen mee van de plek waar we vertrokken. Maar het verlangen om te vertrekken betekent misschien niet dat je naar verre horizonten vertrekt, maar kan ook betekenen dat je banden, verbindingen en grenzen achter je wilt laten. Het werk bevat ook enkele autobiografische elementen

 

 

 

 


”View Behind The Curtain _part 4“, een samenwerkingswerk tussen Jana Schmück / Johannes C. Gerard zal worden gepresenteerd op

VISION DANCEABLE #2

16. & 17. oktober 2024 - 20 uur

Societaetstheater Dresden,

An der Dreikönigskirche 1a, 01097 Dresden, Duitsland

In samenwerking met ABOUT BLANK Collectives en 4roomsCompany!. Het werk maakt deel uit van het project ‘Ashes of Eden’ van danseres Jana Schmück en beeldend kunstenaar Johannes C. Gerard. Door het gebruik van dans- en bewegingselementen wordt het een metaforische reflectie over de Oberlausitz-regio, een zogenaamde outback-regio in het oosten van Duitsland.

Visie Dancaable wordt vriendelijk ondersteund door het Bureau voor Cultuur en Monumentenbehoud van de hoofdstad Dresden. Met vriendelijke steun van Tanz•Netz•Dresden en TENZA.

 

 

 

 


Een van mijn fotografisch werk uit de serie The Plant wordt gepresenteerd op:

7  SEEDS (7 ZADEN)

10 mei – 9 juni 2024  /  10:00-18:00 uur

Locatie: Zou-no-hana-terras

1-chome Kaigandori, Naka-ku, Yokohama 231-0002, Japan

7 Seeds Yokohama is de eerste fase van een reeks projecten op het gebied van kritische duurzaamheid over de hele wereld.  In de praktijk zoekt het project naar kritische reflecties over hoe we de toekomst kunnen planten. 7 Seeds is samengesteld door de Hamburgse kunstenaar Michael Kress en Zou-no-hana Terrace en Port Journeys, een wereldwijd netwerk van kunstruimtes in havensteden. (Samenwerking: 8e Yokohama Triënnale en Hyper Cultural Passengers, Hamburg)

 

 

 

 


Mijn videoperformance “the HEALING” wordt gepresenteerd op:

"Estar siendo" Prestatie Expandido

Muestra Internacional de video performance

16.05.24 – 18.05.24 / 10:00 – 17:00 uur.

Centro Cultural de Real de Catorce

Juárez 1, Centro, CP 78550, Catorce, SLP, Mexico

“ESTAR SIENDO" - is een project samengesteld door beeldend kunstenaar Mercedes Aqui en de  multidisciplinaire kunstenaar Pancho López, en heeft tot doel hedendaagse artistieke praktijken te promoten, die in dit geval met elkaar verweven zijn door middel van videoperformance. het werk van 12 makers uit verschillende landen samen dat ter gelegenheid van de Internationale Museumdag zal worden gepresenteerd in het Real de Catorce Cultureel Centrum.

 

 

 

 


PaperCut Festival

Mijn video ‘stairs & corridors’, een samenwerkingswerk met danseres Jana Schmück (Bautzen, Duitsland), wordt gepresenteerd in Athene, Griekenland Op 11 mei 2024, 20:30 uur presenteert Video Art Miden 2 videokunstprogramma's, getiteld Shhhhh…… #1 & #2, samengesteld door Martha Zoupa, op PaperCut Festival, een festival gewijd aan zeldzame boeken en papier PaperCut-festival 09.05 -11.05.2024. Romantso, Anaxagora 3, Athene, Griekenland 

 

 

 

 


Mijn videowerk “ the HEALING wordt gepresenteerd op:

REPAIR / Miami New Media Festival, Amsterdam 2023-2024

26.04.24 – 28.04.24 -

WGKunst

Marius van Bouwdijk Bastiaan Straat 28, (WG Terrein), 1054 SP Amsterdam, Nederland.

Van 26 tot 28 april presenteert het hoofdkantoor van WGKunst (WG Terrein) de 2e editie van het Miami New Media Festival Amsterdam met 18 videokunstvoorstellen: vijf werken geselecteerd via de recente call, vijf werken van uitgenodigde kunstenaars en negen werken uit de internationale selectie van de editie "Global Healing" (2023).. Coördinator MNMF Amsterdam: Hugo Palmar

 

 

 


Een fotografisch werk van mij getiteld “Welcome Emptiness, Welcome Solitude” uit een van mijn Berlijnse portfolio’s is gepubliceerd in het boek WHAT NOW? Auteur Kat Mahale. Voor het eerst gepubliceerd in 2024 door CMF – Feel More Creative, Esher, Surrey, VK

Een verzameling fotowerken en interviews over en vanuit de pandemie, waarin wordt benadrukt hoe onze creativiteit fungeert als een vitale en krachtige kracht die ons door uitdagende tijden loodst.

 

 

 

 


NUDO, het jaarlijkse poëziefestival van Barcelona

De Spaanse versie van mijn videogedicht Night, Street, Lantern, Pharmacy - La Noche, La Calle, El Farol, La Farmacia – Dichter: Aleksander Blok / Stem: Alena Antonowa / Performance: theatergroep STAGE DFT / Muziek: Podington Bear wordt gepresenteerd tijdens Proyección Mostra de Videopoesia V2 VERSOS&VISUALS. De projectie maakt deel uit van

NUDO, Barcelona's jaarlijkse ontketende poëziefestival (07.04-14.04.24) Vertoning 13 april 2024, aanvang 16:00 uur

Centro Civico Pati Llimona (Gòtic), Salón de actos

Carrer del Regomir, 3, Ciutat Vella, 08002 Barcelona, Spanje

 

 

 


OBSCENO 1E EDITIE

Mijn videowerk “all the sade to be / Toda la tristeza por ser” met Alex Mars en Anna Grabowska viert zijn wereldpremière in Puebla, Mexico tijdens de eerste editie van

“OBSCENO (obsceen)”

donkere kunsten ontmoeten elkaar

29 & 30 maart 2024

3 sur#508, Centro Historico, La Casona de los Santos, Puebla, Mexico

obsceno is een internationale ontmoeting van grafische, beeldende, beeldende kunst, poëzie, bewegingskunst en muziek. Die ruimte wil geven en tegencultuuruitingen zichtbaar wil maken die plaatsvinden vanuit de ingewanden van de hedendaagse stad.

 

 

 


"FOTOSYNTHESE:2023Faliro" op tournee

De cyclus die in augustus 2023 begon, eindigt in maart 2024 met een presentatie van de tentoonstelling in het CULTUREEL CENTRUM VAN DIONYSOS , Nikolaou Plastira 50, 14576, Athene, Griekenland

De tentoonstelling is zaterdag 2 en zondag 3 maart geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Mijn beeld “een overstekende veerboot” maakt deel uit van de tentoonstelling

 

 

 


De Edinburgh (Schotland) Coin-Operated Press publiceert elke maand een zine die zich op een bepaald onderwerp richt. De zine-uitgave van februari heeft het onderwerp Body Positive in al zijn facetten. De zine bevat grafische kunst, fotografie, gedichten en korte uitspraken over het onderwerp. Eén van mijn fotowerken werd gekozen voor de zine. Het zine kan worden gekocht in de vorm van een download-PDF-editie of als gedrukt exemplaar (alleen in het Engels)

 

 

 

 

 


KAFKA MON AMOUR -Heart Attack-filmfestival

17 februari 2024 Opening 18.30 uur Vertooning 20.00 uur

Saunagalerij

Pultitiet 17,

Helsinki, Finland

Een van mijn meest recente videowerken ‘You Get...teG uoY’ wordt getoond.

Het jaarlijkse filmfestival samengesteld door Josef Ka - HEART ATTACK. Dit jaar is het hoofdthema 'KAFKA MON AMOUR', ter herdenking van 100 jaar sinds het overlijden van de geliefde schrijver.

Met de steun van de stad Helsinki

 

 

 


Almaty Underground Screening-serie

14 februari 2024, 20:00 uur

101 dump gallery

101 Panfilov Street Almaty, Almaty 050000, Kazachstan.

(101 улица Панфилова,Алматы)

Mijn film "The Plant" werd getoond. Almaty Underground Screening Series is een dynamisch en levendig regulier filmevenement dat onafhankelijke en underground films toont in de stad Almaty, Kazachstan. Deze serie biedt een platform voor lokale en internationale kunstenaars om hun unieke en onconventionele werken aan een divers publiek te presenteren. Met een focus op alternatieve verhalen, experimentele technieken en tot nadenken stemmende thema's, de Almaty Underground Screening

Conservator Diana Galimzyanova

 

 

 


Creativiteit van traagheid

Contemplatie – stilte – vertraging

73 video's

GISELA – Lichtenberg Vrije kunstruimte

Videovertoning

09.02. -14.02. - 16.02. - 21 februari 2024 vanaf 18.00 uur

Tentoonstelling 09.02-10.03.2024

Gieselastrasse 12, 10317 Berlijn, Duitsland

Mijn videowerk The Plant is te zien op 14 februari 2024

De videovertoningen maken deel uit van een tentoonstelling die het onderwerp Traagheid weerspiegelt

 

 


“At Touch Of Eros” in Larissa Timeless Museum, Larissa Griekenland

De tentoonstelling "Tijdloze lezingen van liefde", in de permanente tentoonstelling in het Larissa Timeless Museum, bereikt het einde van zijn presentatie op zondag 4 februari 2024. Tot deze datum worden voor het eerst geselecteerde vondsten gerelateerd aan de liefde gepresenteerd, waarbij via een interactieve (gemarkeerde) verbinding gerelateerde stukken uit zijn vaste collectie worden belicht. Tegelijkertijd worden werken gepresenteerd van de hedendaagse Larissa-kunstenaars Theodore Rantos en Konstantinos Papargyris en de Nederlands/Duitse kunstenaar Johannes Christopher Gérard. De tentoonstellingsmedia voor de tentoonstelling "Timeless Readings of Love" zijn gecreëerd door het OPEN NIGHTS-festival voor zijn 8e LOVE-thema-evenement, in mei 2023 in samenwerking met het Museum, met als doel culturele velden, kunst en wetenschappen met elkaar te verbinden, evenals de verleden met de moderne werkelijkheid.

Concept - Implementatie - Artistieke leiding: OFF ART-Roula Karaferi.

 

 

 

 


60Seconds Embassy for the Wrong Biennale 06

 

Een ander werk van mij “The Dream Plant” neemt ook deel aan de Wrong Biennale. Dit keer in het paviljoen van 60Seconds Embassy for the Wrong Biennale 06. Vertoont 171 films buiten Fotografisk Center. De vertoning is fysiek en persoonlijk in de openbare ruimte, maar ook online

13.01 – 31.01.2024

Fotografisch Centrum.

Staldgade 16, 1699 Kopenhagen, Denemarken.

"Dream Plant" gaat voedingsstoffen leveren aan een plant die kleurrijke dromen produceert.

De video- en filmwerken met hun format van één minuut zonder geluid, openen een dialoog met de kijker en geven kunstenaars de mogelijkheid om films te vertonen in de openbare ruimte waar zowel de lokale bevolking als de bezoekers van de stad bezig zijn met leven en ontdekken.

 

 

 

 


5e Internationale Exlibris Competitie Varna

(reizende tentoonstelling)

18.01.2024 – 13.02.2024

Stadskunstgalerie "Peter Persengiev",

4 Tsaar Osvoboditel Str. Novi Pazar, Bulgarije

 

International Exlibris Competition Varna is een biënnale die sinds 2014 in Varna wordt gehouden en vijf edities kent

In de eerste dagen van het nieuwe jaar 2024 vernieuwt de tentoonstelling van de Internationale Exlibris Competitie Varna zijn reis, en de eerste stop is de City Art Gallery "Peter Persengiev" in de stad Novi Pazar. De start van de vijfde editie van de reizende tentoonstelling vond plaats in september 2023 met een bezoek van de National Academy of Arts Branch aan het Centrum voor Hedendaagse Kunst en Bibliotheek in Burgas. In oktober werd de tentoonstelling getoond in de Nationale School of Arts "Dobri Hristov" in Varna.

 

 

 


Soro - soro #3 Pavilion of 6th The Wrong Biennale.

 

Nog steeds lopend evenement:

Mijn performancevideo "The Plant" maakt deel uit van het Soro - soro #3 Paviljoen van de 6e The Wrong Biënnale. (01.11.23-01.03.24). Soro-sorO is een plek voor onbepaalde ideeën

Deze voornamelijk digitale en virtuele biënnale is te zien tot en met 1 maart 2024

Curator van Soro-soro#3 is Mariko Hori

 

 

 


Postcards from the Edge (Ansichtkaarten uit de rand 2024)  weldadigheid voor Visual AIDS

19.01.- 21.01.2024

Berry Campbell-galerij

524 West 26th Street New York, NY 10001, VS

online http://postcards.visualaids.org./

Sinds 1998 produceert Visual AIDS de jaarlijkse tentoonstelling Postcards From the Edge en de benefietverkoop van originele werken op briefkaartformaat op papier. Postcards From the Edge biedt kopers een unieke kans om originele kunstwerken op briefkaartformaat te verwerven voor $ 100 per stuk. persoon in de galerie of via online aankoop.(link boven tekst). Door deel te nemen aan Postcards From the Edge ondersteunen kunstenaars en verzamelaars de activiteiten van Visual AIDS, waardoor de organisatie hedendaagse kunstprogramma's kan produceren en voorraden en hulp kan bieden aan kunstenaars met HIV/AIDS. Alle opbrengsten van Postcards From the Edge ondersteunen de programma's van Visual AIDS.

 


„Hochdruck NOW – 70 jaar XYLON / Hochdruck NU - 70 jaar XYLON"

 

12.11.2023 tot 21.01.2024

Forum ALTE POST

Poststraße 2, Pirmasens, Duitsland

 

Openingstijden: wo – zo: 10-17 uur