NIEUWS - PROJECTEN, EXPOSITIES, FESTIVALS


Boeddhisme in de kunst

Drie grafische werken van mij zijn gepubliceerd in The Buddhist Art Meditations (BAM) Journal (The Inaugural Issue 2022. Issue One mei 2022, Singapore) BAM (Boeddhistische kunstmeditaties) is een tijdschrift voor het uitwisselen van ideeën over verbanden tussen creatieve en boeddhistische beoefening. Het toont voornamelijk originele, persoonlijke, creatieve interpretaties van "boeddhistische kunst".

Van alle grote wereldreligies heb ik me het meest beziggehouden met de filosofie van het zenboeddhisme. Dat kwam deels door mijn jaren in het Verre Oosten. Tot op de dag van vandaag heeft dit mijn artistieke visies beïnvloed, deels bewust en deels onbewust https://www.buddhistjournal.org/bam-2022-1 


train journey - trein reis 

train journey  (treinreis) komt aan in Albuquerque.

Mijn videowerk “train journey” met Martin Toloko, Marlene G. Prinz, Amudzi Mawuenya en Sammy (camera) zal gepresenteerd worden op:

EXPERIMENTEN IN CINEMA v17.2

9-23 mei 2022

Albuquerque, NM, VS 

Festivaldirecteur: Bryan Konefsky 


View behind the Curtain - Kijken achter de gordijn

“View behind the Curtain” een samenwerkingsproject met danseres Jana Schmück (Bautzen, Duitsland) word getoont op:

10e Rockville Arts Festival

7 - 8 mei 2022

VisArts Center Rockville, Rockville Town Square, Rockville, MA, VS

Het werk zal te zien zijn in het programmaonderdeel Turmoil & Error Peace Letters to Ukraine, CINEMA U8 of the Arts Festival, Cinema U8. Curator Wilfried Agricola de Cologne.

Dit videoprogramma dat de netwerksamenwerking tussen kunstenaars, curatoren en instellingen documenteert, is gemaakt in solidariteit met Oekraïne. Het videoprogramma wordt gepresenteerd in samenwerking met VisArts Center Rockville (MA)

“View behind the Curtain” (The Ashes of Eden Project) is een samenwerkingsproject met danseres Jana Schmück (Bautzen, Duitsland). Het project omvatte tot dusver verschillende videowerken. Het doel van het project is om een gedeelde culturele ervaring te tonen, gevormd door de sociale en politieke omstandigheden en de omgeving. "View behind the Curtain" is het 3e segment van het Ashes of Eden Project


SEAF - Seattle Erotic Art Festival / The Pan Eros Film Festival

Mijn werk "Broken Naked Wall" met solo-danser Tsai Hsin-Ying zal worden gepresenteerd op

SEAF - Seattle Erotic Art Festival / The Pan Eros Film Festival

29 april – 1 mei 2022

Locatie informatie

SIFF Film Center binnen de Seattle Center Exhibition Hall 301 Mercer Street (op 3rd Ave N.) Seattle, WA 98109, VS

Het Pan Eros Film Festival zal gelijktijdig plaatsvinden in het SIFF Film Center in het Seattle Center van 29 april – 1 mei 2022

Het werk richt zich op dans- en performancebewegingen waarbij een muur als toneeldecor wordt gebruikt. Het is een werk gebaseerd op improvisatie van lichaamsbewegingen en de omringende ruimte. 


Healing - Listing to a Brave New World  

Genezing - Luisteren naar een dappere nieuwe wereld

Een selectie van 49 geluids- en audiovisuele werken gepresenteerd door MediSouP in Cyprus(concert), Spanje en Turkije (audiovisueel)

Mijn werk “The Healing” is onderdeel van

Video Works-vertoning 21 april 2022

Istanbul Cinema Museum (Atlas) , 14.00-19.00 uur TRT, Istanbul , Turkije

Centro Negra, AADK SP Blanca, vanaf 20.00 uur CEST Murcia, Spanje

MediSouP brengt een selectie van geluids- en audiovisuele werken uit het Middellandse Zeegebied en de hele wereld samen en presenteert manieren waarop beeld en geluid het transculturele begrip van onze huidige toestand op een beschadigde planeet formuleren.

Curatoren: Juliana Espana Keller / Nicos Synnos / Neval Tarim

 


OPEN SCREEN SPRING 2022 - Taos


Mijn videowerk “return – back – return” met Hung Yu-Li wordt vertoond op

OPEN SCREEN SPRING 2022

Za 2 april, 16.00 - 21.30 uur Taos Center for the Arts 145 Paseo del Pueblo Norte, Taos, NM, VS

Korte films, documentaires, animaties, experimenteel werk van meer dan 50 filmmakers en creatievelingen uit Taos en daarbuiten. Open Screen gaat over het delen van projecten met elkaar in een ondersteunend openbaar forum.


S o r o - s o r O #1

S o r o - s o r O #1 - een Weekend van "Indefinite Performance (Onbepaalde Prestaties)

Za. 12- zo.13. 03. 2022 :: 14 - 20u - DE BOUWPUT | FERDINAND HUYCKSTRAAT 74 — AMSTERDAM, NEDERLAND

Curator Mariko Hori. Op 12 maart heb ik DIALOGUE gespeeld, mijn meest recente solo- en live performance. Deze performance is een hybride werk omdat het ook geluid en sound integreert. De performance behandelt het onderwerp dialoog in de context van A) Een dialoog die tot geen resultaat leidt. B) Een dialoog zonder inhoud, omzwervingen zonder inhoud C) Over de stemmen die ik in mijn hoofd hoor


EROS


Twee videowerken van mijn lopende A State of Bared-project werden vertoond in het EROS-project in het cultuurcentrum

"Stowarzyszenie WL4 Przestrzeń Sztuki w Budynku Mleczny Piotr“ (vereniging WL4 Space of Art in the Milk Piotr Building)

EROS-tentoonstelling

22.01.2022 - 27.02.2022

"Stowarzyszenie WL4 - PRZESTRZEŃ SZTUKI",

MLECZNY PIOTR, Stocznia Cesarska, Gdańsk, Polen

De werken waren "bared to you and me" met Wiebke Kahn en "Dark" met Tsai Hsin-Ying


Acoustic Interiors

Tussen 17 en 21 januari 2022 nam ik deel aan het Acoustic Interiors-project dat eigenlijk buiten het medium viel waar ik mee werk...geluid. Als je aan video werkt, heeft dat natuurlijk ook invloed op het geluid. Maar ik heb nooit echt met geluid als individueel medium te maken gehad. Dit kwam mede door mijn gehoorverlies. Het project vond plaats op twee locaties in het oude gebouw Koninklijk Conservatorium en Amare, het nieuwe cultuurcentrum van Den Haag. In januari 2022 concentreerde ik me op het oude gebouw van het Koninklijk Conservatorium. De initiatiefnemer is NEW EMERGENCES en de curator is de geluidskunstenaar mevrouw Anne Wellmer.

In de loop van het jaar zal het project verder worden voortgezet met evenementen, waaronder projectpresentaties.

Link sound extracts from my project portfolio :  http://e.pc.cd/VVnotalK

Link Project information in general : https://acousticinteriors.cargo.site/


4th. Festival Internacional de Performance Art de Santa Cruz de la Sierra, LATITUDES HYBRIDAS.

De videokunstversie van mijn performance “I can not see – Stay behind” die ik heb uitgevoerd in samenwerking met Eric Kofi (Kumasi, Ghana) in Kumasi, Ghana werd vertoond op : 4th. Festival Internacional de Performance Art de Santa Cruz de la Sierra, LATITUDES HYBRIDAS.

Het International Performance Art Festival vond plaats van 19 tot 23 januari 2022 in Santa Cruz de la Sierra, Bolivia. Onder de curatoriële leiding van de bekende kunstenaar en curator, Hector Canonge, werd het festival gepresenteerd door de platforms Performance Art Bolivia, PABA, en Arterial Performancee Lab, APLAB.


Postcards from Europe

ANSICHTKAARTEN UIT EUROPA

12 januari – 25 februari 2022

Kunst aan de ARB, Universiteit van Cambridge,

Alison Richard Building, 7 West Road, Cambridge CB3 9DT, VK

9.00 – 19.00 uur, maandag – vrijdag. Gesloten weekenden.

Op 12 januari 2022 opent POSTCARDS FROM EUROPE aan de universiteit van Cambridge, met honderden foto's van over het hele continent. In een belangrijke tijd in de geschiedenis wil deze tentoonstelling aspecten van de Europese cultuur delen, die alle genres van fotografie bestrijken, en beelden verzamelen die sociale, politieke, historische, traditionele en observerende reacties omvatten.