Nieuws - Projecten, Exposities, Festivals

workshop sociale sculptuur ontvouwen - onverpakt  / Unfolded-Unwrapped in de klas

Goethe-Zentrum, Yerevan, Armenië, maart 2018

 

Na een gesprek met het hoofd van de taalafdeling en twee leraren van het Goethe Zentrum in Yervan, probeerde ik iets nieuws. De workshop werd onderdeel van de Duitse talenleer. Ik heb een kortere versie in het Duits van Unfolded-Unwrapped aangenomen om in de klaslokaalsessies te integreren. Het experiment is uitgevoerd met drie verschillende groepen studenten. Het was echter niet alleen om de workshop te geven, maar ook om meer uitleg te geven over het concept van Social Sculpture. Dat de term voor het eerst werd uitgevonden door Joseph Beuys en zijn ideeën erachter. Na de workshop bespraken de studenten in het Duits hoe zij de workshop en het concept zagen

Eindelijk voor de studenten was het een compleet nieuw en anders benaderd in de richting van hun gebruik van taalkundige abiltities. Evenals om hun kennis over de Duitse cultuur vanuit een andere hoek te verbreden.


YEREVAN IN MAART - Երեւանը մարտ ամսին

Maart 2018, Yerevan, Armenië

 

Sinds 28 februari werk ik aan mijn interdisciplinaire en samenwerkingsproject met de focus op de stad Yerevan, Armenië. Langzaamaan krijgt het project vorm. De meeste video- en fotoshoots buiten zijn gedaan en de repetities voor de live uitvoering zijn gestart.

YEREVAN IN MAART omvat live- en videoperformance / video / fotografie en poëzie. Het performance-gedeelte is gemaakt in samenwerking met studenten van het Yerevan State Institute of Theater and Cinematography. De  dichteres Marine Petrossian draagt met twee gedichten bij. IK WILDE EEN STAD BOUWEN en KOMT AAN MIJ TE HERINNEREN . Concept en inhoud verwijst naar de stedelijke en sociale omgeving van de stad Jerevan. De stad wordt uitvoerig geïnterpreteerd en weergegeven, visueel en door middel van poëzie.

Naast de uitvoering van de live-uitvoering, zal YEREVAN IN MAART vergezeld gaan van een fototentoonstelling en video-uitvoeringen in het Goethe-Zentrum in Yerevan.

Het project wordt mogelijk gemaakt door de hulp van het Laboratorium voor Kunst en Culturele Studies - ACSL, Yerevan en met vriendelijke steun van Stroom, Den Haag, Nederland en de Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland in Yerevan


Visible Poetry Project - VPP

dezember 2017 - april 2018

 

Het Visible Poetry Project (VS) werd in 2017 opgericht met als doel een collectief van filmmakers samen te brengen om een reeks video's te maken die gedichten presenteren als korte films. Het Visible Poetry Project is gebaseerd op werken van beroemde dichters, waaronder Neil Gaiman en Tato Laviera, maar ook opkomende dichters. Het doel is om poëzie toegankelijk te maken, te onderzoeken hoe we gedichten kunnen reproduceren en ervaren via het medium film.

 

Gedurende de maand april - Nationale Poëzie Maand - brengt VPP elke dag een visueel gedicht uit. De resulterende dertig video's onderzoeken hoe we poëzie lezen, interpreteren, visualiseren en horen.

 

Ik kies een gedicht van de Amerikaanse dichter Jennifer Tonge. Sinds december ben ik bezig met een video om het gedicht van haar te visualiseren.

Ik zie het project echter als een samenwerkingsproject en daarom ben ik regelmatig in contact met Jennifer Tonge over de ontwikkeling van de video